Kilometers maken, en hoe…!

Home / Blog / Kilometers maken, en hoe…!
Kilometers maken, en hoe…!

Van Parijs naar Rotterdam hardlopen, is natuurlijk niet een klein stukje. Ook niet als je het met zijn achten mag doen. Dat betekent dat er kilometers in de benen moeten komen. Nou scheelt het dat ik hardlopen leuk vindt, dus dat met die kilometers lukt me wel. De afgelopen weken flink gerend. En zowaar vond ik dat toch niet altijd echt leuk…

Met de longen gaat het gelukkig langzaamaan de goede kant op. Dat betekent dat ik zonder rem weer volop kan hardlopen. En niet alleen kan, ook doe, en soort van moet. Nou is dat geen straf in onze omgeving. De duinen zijn prachtig!

Trail by the Sea

Voor de afwisseling en de kilometers, besloten we met een aantal hardloopgenoten dat we wel eens ergens anders in de duinen konden gaan rennen. Een marathonafstand lopen stond op de planning. Als trainingsloop. Vooral met het oog op de Zestig van Texel. Vol enthousiasme schreef ook ik me daarom in voor Trail by the Sea, de hele marathon, in Zeeland. Geen idee wat me te wachten stond. Dat was misschien maar goed ook.

Op de dag dat het moest gaan gebeuren, wist ik inmiddels wel dat het niet het lichtste parcours zou zijn. Zeg maar gerust een heel zwaar parcours. Ik was daarom aardig nerveus. Tegelijkertijd dacht ik, ik ben het gewend om in de duinen te lopen, dus het zal wel los lopen. Nou, het liep wel, maar niet helemaal los…

Of juist heel los. Wat een hoop los, mul zand! Wat een oneindige hoeveelheid (stijle) klimmetjes! En afdalingen! Niet in een ritme te komen. Conditioneel ging het wel, maar mijn benen. Loodzwaar waren ze. Het was met recht mijn zwaarste loop ooit. Ik geloof niet dat ik eerder zo blij ben geweest de finish te zien. Deze telde echt voor anderhalf! Maar hij is in de pocket. Een mooie tocht. En ik ben een mooi roze hardloopshirt rijker. Degene die me een beetje kennen, zullen weten hoe ontzettend blij ik daarmee ben 😉

   

Pop-up Fun Run

De week erna, maar wat rustiger aan gedaan met de kilometers. Want precies een week na de trail mocht ik weer in het zand hollen. En wel bij de eerste editie van onze eigen Pop-up Fun Run op het Zandvoortse strand. Geld inzamelen voor Stichting Roparun! De opkomst was net ff magerder dan we hadden gehoopt, maar het enthousiasme van de lopers was er niet minder om. Toch een mooi bedrag bij elkaar gelopen met zijn allen. En het was een goede repetitie voor een volgende editie. Die gaat er zeker komen! Je bent vast uitgenodigd!

De komende weken is het op naar nog meer kilometers. Op 19 maart doen we als vriendenteam in estafette mee aan de Scheveningen-Zandvoort marathon. Nog meer zand gelukkig… En op 25 maart staat er een 50km tocht op het programma. Dat wordt voor mij ‘een eerste keer’.  Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga beleven/overleven. Ik houd je op de hoogte.

Benefietdiner

En daarna de beentjes de lucht in. Niks ervan! Want diezelfde avond, 25 maart, ga ik aan de bak bij ons benefietdiner. Plakken we er gewoon nog wat extra kilometers aan in de bediening van onze gasten. Voordat ik het vergeet, er zijn nog tafelplaatsen beschikbaar voor dit diner. Dat wil je niet missen! Al is het maar om mij te kunnen zien strompelen 😉 En… je kans te grijpen om oud top-schaatser Jochem Uytdehaage te ontmoeten! Bestel dus snel je kaarten via onze website, dan zie ik je daar. Misschien wel gewoon zo fit als een hoentje. Tot dan!


Suzanne Wartenbergh

Leeftijd: 41
Rol in team: Loper
Waarom doe je mee aan de Roparun:
Een sportieve uitdaging wordt altijd mooier als je het samen kunt doen. En helemaal wanneer je dit kunt doen voor een doel waar je met je hele hart achter staat. Mijn vader is overleden aan kanker, leukemie, toen ik 18 was. Om op deze manier een steentje te kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen die getroffen zijn door deze ziekte, voelt als iets terugdoen voor alle mensen die mijn vader hebben geholpen toen hij ziek was. Heel fijn om iets waar je zelf van kunt genieten, hardlopen, te kunnen omzetten in iets waar je anderen mee kunt helpen.

twitter instagram

Steun ons

 

Mijn nummer op de Vriendenteam Playlist: