Hardloopavond en ik zit thuis op de bank…

Home / Blog / Hardloopavond en ik zit thuis op de bank…
Hardloopavond en ik zit thuis op de bank…

Dinsdagavond, trainingsavond van de KennemerRunners. Mijn hardloopgroeppie. Maar vandaag hol ik niet mee met mijn hardloopmaatjes. Ik zit thuis op de bank te blaffen, bij gebrek aan een beter woord. Snotverkouden. Dat is de vierde keer sinds november. Met minder dan drie weken te gaan tot de zestig van Texel is herstel nu prioriteit nummer één. Die hoest moet verdwijnen. Gelukkig zitten de kilometers in de benen. Dat is de afgelopen weken wel gebleken. Hoe ik dat zo zeker weet? Nou hierdoor!

Wat loopstatistiekjes. Inmiddels heb ik dit jaar 563 km hardgelopen. Dat is me nog niet eerder gelukt. Zo veel kilometers in minder dan drie maanden. De afgelopen weken waren dat gemiddeld 63 km per week.  Dat wil wel als je in een week drie keer een halve marathon afstand loopt. Een paar noemenswaardige tochten van de afgelopen weken.

Scheveningen-Zandvoort strandmarathon

Als eerste de Scheveningen-Zandvoort strandmarathon. Samen met drie vriendenteam loopgenoten, Caroline, Tim en Walter, en natuurlijk fietsgenote Manon. Ter ere van de 10e editie was de ‘reverse edition’ in het leven geroepen. Leuk! Zeker als je weet dat de gemiddelde windrichting op het strand zuidwest is. Pal tegen dus, als je van Zandvoort naar Scheveningen rent. En dat hebben we geweten! Continue, echt continue, windkracht 6 recht op onze snuiten! Bikkelen! Dat is wat we als team hebben gedaan. Daarmee toch maar even mooi als eerste team binnengekomen. Het prijzengeld gaat uiteraard in de Roparun pot!

 

Ultraloop

En afgelopen zaterdag. Mijn 50 kilometer training voor de zestig van Texel samen met vriendenteam loopgenoot Caroline en KennemerRunner loopmaatje Vincent. Zo ver had ik nog nooit eerder aan een stuk hardgelopen. Mijn eerste ultraloop. En die begon niet top. Ik heb me vanaf de eerste stap niet fit gevoeld. De hoest zat toen al in de weg. Vertrokken met het idee, ik zie wel waar het schip strand. God zij dank strandde dat schip gewoon thuis nadat de 50 kilometers erop zaten. Het was gewoon gelukt! Bizar eigenlijk als ik me bedenk hoe ik me voelde. Dat geeft me wel het vertrouwen dat, als ik me fit voel op tweede paasdag, die 60 kilometer op Texel goed moet gaan komen.

 

Benefietdiner

Als kers op de taart hadden we die avond ook ons benefietdiner. Hoestend en proestend in de auto gestapt naar Soest en met wat hot coldrexjes de avond doorgekomen. Mijn eerste kilometers gemaakt in de bediening. Het is me gelukt zonder te strompelen of servies te breken 😉 Wat een top avond! Meer dan 10.000 euro opgehaald voor Stichting Roparun! Dank aan iedereen die er was en aan deze avond heeft bijgedragen!!

Dan is nu de tijd van taperen voor Texel aangebroken. Minder lopen dus en heel veel vitamine C in mijn geval. Ken je wondermiddeltjes tegen hoest? Ik houd me aanbevolen!

Busjes

Tijd ook om me bezig te houden met een andere kant van de Roparun, helpen de sponsoring voor ons team rond te krijgen. We zoeken nog busjes. Dat maakt het wisselen van de lopers een stuk gemakkelijker. Zonder busjes zit er niets anders op dan dat we allemaal de hele afstand gaan lopen en fietsen 😉 Nee, zonder flauwekul. We zijn dringend op zoek naar busjes voor tenminste 9 personen (met een trekhaak voor een fietsendrager). Laat het ons weten als je kunt helpen. Je wordt in één klap onze held!

Tot zo ver. Je hoort weer van me na mijn Texel avontuur!

 


Suzanne Wartenbergh

Leeftijd: 41
Rol in team: Loper
Waarom doe je mee aan de Roparun:
Een sportieve uitdaging wordt altijd mooier als je het samen kunt doen. En helemaal wanneer je dit kunt doen voor een doel waar je met je hele hart achter staat. Mijn vader is overleden aan kanker, leukemie, toen ik 18 was. Om op deze manier een steentje te kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen die getroffen zijn door deze ziekte, voelt als iets terugdoen voor alle mensen die mijn vader hebben geholpen toen hij ziek was. Heel fijn om iets waar je zelf van kunt genieten, hardlopen, te kunnen omzetten in iets waar je anderen mee kunt helpen.

twitter instagram

Steun ons

 

Mijn nummer op de Vriendenteam Playlist: